De eerste!

Ready for take-off! Dit is zo spannend! Ik ben echt een website begonnen. Een blog over hoe het is om met een chronische ziekte – in mijn geval de ziekte van Crohn – een leuk leven te hebben. Verhalen waarmee ik hoop jullie de ene keer een steuntje in de rug, de andere keer een duwtje vooruit en weer andere keren een glimlach wil geven. Verhalen waarin ik open vertel over waar ik in het dagelijks leven tegenaan loop. Of ik informatie deel die ik interessant vind.

Eerlijk gezegd vind ik het doodeng om nu op internet, open voor de hele wereld, mijn verhalen te delen. Op mijn werk ben ik nooit vanaf het begin open geweest over mijn ziekte. Dat durfde ik gewoon niet aan. Ik hoopte dat ik het pas hoefde te vertellen op het moment dat ze al genoeg gezien hadden dat ik gewoon goed was in mijn werk. Ik wilde me bewijzen voordat zij te weten kwamen dat ik een onvoorspelbare ziekte had. In mijn toekomstige blogs zal ik aan dit onderwerp nog wel meer aandacht gaan besteden en mijn ervaringen hiermee delen.

Ik zal vanaf nu regelmatig een bericht op deze site plaatsen. Ik heb genoeg inspiratie! Een avondje brainstormen met een goede vriendin heeft al tot veel leuke ideeën geleid: restaurant reviews waarbij ik ook uitgebreid stil sta bij de toiletfaciliteiten bijvoorbeeld. Want lekker en goed eten is belangrijk, maar rustig naar het toilet kunnen gaan zonder dat ik me gegeneerd voel omdat heel het restaurant mee kan ‘genieten’ vind ik ook heel belangrijk!! Een ander idee was om recepten en eettips te delen. Ik ben zeker geen kookwonder, maar ik vind het wel leuk om in de keuken te staan en heb dus mijn favorieten die ik graag met jullie deel. En nog veel meer…

De afgelopen tijd heb ik een aantal leuke dingen mogen doen waarover ik in latere blogs nog uitgebreid terug zal komen. Een tipje van de sluier? Zowel in een artikel in de Crohniek als op een event georganiseerd door het AMC in samenwerking met CCUVN heb ik samen met mijn vriend mogen vertellen over de PPEP4All training die we hebben gevolgd. Dat is een training die je helpt in het omgaan met Crohn of Colitis Ulcerosa. En dan niet de medische kant, maar juist al het andere waar je tegenaan kunt lopen. Super leuk om te doen. In een later blog zal ik daar meer over schrijven.

Ik heb er heel veel zin in om lekker veel te gaan schrijven over mijn belevenissen, tips en ideeën. Mocht je tips of ideeën hebben voor mij, laat het me dan via de contactpagina weten, of als reactie op dit bericht.

 

Posted in

4 reacties

 1. Ger en Marlies van Schijndel op 22/06/2016 om 12:32

  Hallo Margo
  Heb met veel interesse je website gelezen.
  We snappen heel goed hoe het is om met n ziekte te moeten leven en om tegen veel onbegrip aan te lopen
  We blijven je website zeker volgen
  Groetjes van ome Ger en tante Marlies

  • Margot op 06/08/2016 om 15:21

   Ja voor jullie is het wel herkenbaar… Bedankt!

 2. Papa op 28/06/2016 om 21:03

  Margootje,
  Als geen ander heb ik gezien wat crohn met je gedaan heeft. Je hebt ontzettend veel pijn gehad , ook door de vervelende onderzoeken en operaties . Tel daarbij het verlies van je man en je mandje is wel vol. Gelukkig heb je nu een fijne en goede vriend.
  Je bent een sterke vrouw met een gouden karakter en een prachtige humor.
  Ik hoop dat je ook andere mensen kunt inspireren om niet bij de pakken neer te zitten en wel te genieten van het leven.
  Meisje wat ben ik trots op je,
  Hou van jou xx papa

  • Margot op 06/08/2016 om 15:23

   Wat lief van je, ik was er stil van. Dikke kus xxx

Laat een reactie achter