Mijn voornemen voor 2017: nog beter leren surfen!

Surfen??? Ik hoor het je denken. Want nee, zo sportief ben ik niet. Dat bleek al wel uit een eerder bericht… Maar toch is dat mijn voornemen voor het komende jaar. Want wat er gebeurt in het leven is maar beperkt te plannen. En vaak heb je er niet echt invloed op. Maar wat je wel kunt beïnvloeden is hoe je ermee omgaat. Laat je het toe dat een vervelende gebeurtenis je dag verpest? Of zie je het gebeuren, adem je een paar keer diep en ga je verder surfen op de nieuwe golven?

Het afgelopen jaar is voor mij een bewogen jaar geweest, dat zeker niet is gelopen zoals ik het verwacht had. Zo had ik eigenlijk al in een ander huis willen wonen, maar ja, dan moet dit huis wel eerst verkocht worden, en dat deed het maar niet. Het liep zelfs zo slecht dat we besloten hebben om het huis even van de markt af te halen en het volgend jaar opnieuw te proberen.

Toen ik de situatie accepteerde kwam er ruimte

Verder heb ik het afgelopen jaar een paar maanden zonder werk gezeten omdat ik bij mijn vorige baan niet kon blijven. Daar heb ik echt wel last van gehad, want ik was heel graag nog langer gebleven omdat ik er van overtuigd was dat ik er nog veel kon brengen. Toen ik de situatie eenmaal geaccepteerd had kwam er ruimte (en tijd!) vrij om me te richten op een nieuwe studie. Een studie die ik in 2017 ga gebruiken om iets heel leuks en nieuws op te gaan starten. Iets wat me echt blij maakt en waarvan ik het gevoel heb dat het echt bij me past. Ik kan er nu nog niet veel over zeggen want de voorbereidingen zijn in volle gang. Maar zodra het kan horen jullie het. Beloofd!

En toen kwamen er ineens lichamelijke klachten. Klachten die ik nog niet eerder gehad had. Rare klachten! Pijn in de borststreek, verkrampte handen en een nieuwe vermoeidheid. Allemaal dingen die ik nog niet eerder gehad heb.  Voor de huisarts was het genoeg reden om me per ambulance naar het ziekenhuis te sturen. Tijdens de spits, dus met alle toeters en bellen om de files te vermijden. Daar hebben ze gelukkig uitgesloten dat het hartklachten waren (oefff) maar hadden ze het sterke vermoeden dat het galstenen waren. Dat werd later door een echo bevestigd. Begin 2017 ga ik met mijn MDL-arts bespreken wat de beste aanpak is hiervoor; nu opereren of nog even afwachten.

Ik gun mezelf tijd om te balen, maar vervolgens pas ik mijn koers aan

Dit zijn maar een paar voorbeelden van dingen die afgelopen jaar gebeurd zijn die ik niet gepland of voorzien had. Nu kan ik bij de pakken neer gaan zitten. Maar daar heb ik dus geen zin in. En dat doe ik ook niet. Natuurlijk, ik gun mezelf wel even de tijd om ervan te balen, het heeft tenslotte ook weer geen zin om te doen of die vervelende dingen niet bestaan. Maar vervolgens pas ik mijn koers aan, kijk naar wat wel mogelijk is en ga vol goede moed verder.

Ik wens je alle goeds voor 2017, en heel veel plezier met surfen!

Posted in ,

Laat een reactie achter