Wandelen? Ga een blokje om!

Vandaag een berichtje waarin ik jullie vertel over iets wat ik heel handig vind en waar ik regelmatig gebruik van maak. Het gaat over een app, en hij is nog gratis ook!

Geen energie om te sporten

Ik vind het vaak moeilijk om voldoende te bewegen, laat staan sporten. Ik ben aan het einde van een werkdag vaak moe en heb dan totaal geen puf om nog te bewegen. Ik weet dat het goed voor me zou zijn, maar het is behoorlijk lastig om me er toch toe te zetten. Ook heb ik eigenlijk nooit die ‘flow’ ervaren waar fanatieke sporters het vaak over hebben; dat er een moment is tijdens het sporten waarop het zo heerlijk gaat dat je zonder moeite verder kunt gaan. Dat heb ik dus nog nooit ervaren. Het enige moment waarop ik echt blij ben tijdens het sporten is het moment dat ik ermee op mag houden. Het is sneu, ik weet het, maar het is zo.

Dus ik ga wandelen

De makkelijkste vorm van bewegen is voor mij wandelen. Gewoon de voordeur uitstappen en een stukje gaan lopen. Of ergens naartoe rijden om daar te gaan wandelen, bij voorkeur in een leuke stad of een mooi stukje natuur. Je gaat er niet echt van zweten, raakt er niet van buiten adem, maar je beweegt wel. Mijn stiekeme hoop is dat ik door regelmatig te wandelen uiteindelijk ook genoeg moed heb om wat aan echt sporten te gaan doen.

Nu is het zo dat ik anderhalf jaar geleden verhuisd ben naar mijn huis hier in Rotterdam. Die nieuwe omgeving gecombineerd met mijn gebrek aan richtingsgevoel heeft er voor gezorgd dat ervoor dat ik nog wel eens de weg kwijt ben geraakt. Letterlijk dan hè!

En dat is niet zo handig wanneer je even lekker wilt gaan wandelen. Maar sinds kort maak ik gebruik van een app genaamd ‘blokje om’. Super handig! Je vult in hoeveel kilometer je wilt wandelen en dan staat er automatisch bij hoe lang de wandeling dan ongeveer duurt. Vervolgens berekent de app de route en kun je beginnen. Je krijgt steeds aanwijzingen op je scherm waar je heen moet.

Een ander voordeel van de app is dat hij steeds een ander rondje voor je verzint. Dus je loopt steeds een andere route. Voor mij heel leuk om zo de buurt nog weer beter te leren kennen. En als een rondje me niet zo leuk lijkt (omdat de route bijvoorbeeld langs een drukke weg is) dan laat ik gewoon een nieuwe berekenen. De app berekent – zoals de naam al doet vermoeden – altijd een blokje om dus je komt weer bij je vertrekpunt uit. Voor sommigen is het misschien wel een nadeel dat de app gebruik maakt van gps, en dat kost data. Maar volgens mij valt het gebruik wel mee.

Kortom, mijn tip is: wil je gaan wandelen maar heb je geen zin om weer hetzelfde rondje te lopen? Gebruik dan eens de app ‘blokje om’ op je telefoon en laat je verrassen. De app is beschikbaar voor zowel apple als android toestellen.

P.s. Ik heb geen aandelen in ‘blokje om’ hoor!

 

Posted in , ,

Laat een reactie achter