Even opladen

Vanmorgen onder de douche kreeg ik het sterke gevoel dat ik deze blog móest gaan schrijven. Al te lang hik ik er tegenaan. Het heeft alweer veel te lang geduurd sinds mijn vorige blog. Vind ik. Maar ik had iedere keer wel een reden om niet te gaan zitten schrijven. Geen tijd, geen inspiratie, geen energie, en ga zo maar door.

Maar vanmorgen bedacht ik me dat ik juist daarover zou moeten schrijven. Want de redenen hierboven waren niet de echte redenen, zag ik in. De echte reden was dat ik mezelf even op de tweede (derde?, vierde?) plek gezet had. De zorgen van anderen, de zorgen om anderen, te moeten doen wat ‘hoort’, en mijn angst om dingen niet goed te doen hebben de laatste tijd voorrang gekregen. Door die gedachten heb ik me laten leiden, daar heb ik mijn acties op afgestemd. En daardoor was mijn energieniveau laag, daardoor had ik geen tijd en daardoor kwam er geen blog uit mijn handen.

Dat moest anders!

Afgelopen weekend heb ik er daarom bewust voor gekozen om echt tijd voor mezelf te nemen. Om even rust te nemen. Even niets te moeten. Geen enkele afspraak of verplichting. Oké, de wasmachine staat te draaien en ik ga dadelijk nog even strijken, maar veel meer zal ik niet doen. Die batterij van mij moet even opgeladen worden. Daarom hebben mijn vriend en ik gisterenavond allerlei hapjes gemaakt en gegeten, onder het genot van een lekker wijntje. Verder lees ik vandaag sinds lange tijd weer op mijn gemakje een tijdschrift, met een kopje thee erbij. Ook het op papier zetten van deze blog helpt mij om weer even tot rust te komen, mijn gedachten en prioriteiten op een rijtje te krijgen. Wat ik straks ga doen, dat weet ik nog niet. Wat een heerlijke gedachte!

Hoe ver in de rode zone staat jouw batterij?

Hoe doe jij dat? Herken je je in mijn verhaal en ren je eigenlijk ook continu door het leven? Om het anderen zo prettig mogelijk te maken, te doen wat hoort, terwijl je jezelf voorbij loopt? Ben je aan het eind van de dag zo moe dat de enige ontspanningsactiviteit waar je nog puf voor hebt tv kijken is?

Dan wil ik je mijn gratis e-book met oplaadtips van harte aanraden. De tips zijn eenvoudig en snel toe te passen en kunnen je echt helpen om weer wat meer energie te krijgen. Je kunt het e-book hier downloaden.

Ik ga nu verder met genieten van mijn zondag, waarbij even niets moet en alles dus mogelijk is. Fijne dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *