Gelukstijd – plan jij die tijd voor jezelf in?

Wanneer je agenda structureel voller zit dan je lichamelijk en geestelijk aankunt is het tijd voor een verandering.

Als ik terugkijk naar het afgelopen half jaar was mijn agenda een verschrikking. Eigenlijk standaard te vol met werkdingen. Stuk voor stuk leuk om mee bezig te zijn, maar alleen al het bij elkaar zien van alle to-do’s en afspraken in mijn agenda leverde mij stress op.

Door mijn agenda geleefd

En dus werd ik door mijn agenda geleefd. Ook begon ik alles steeds minder leuk te vinden. Ik stelde bepaalde dingen uit, vooral de denkklussen. Want daarvoor moet je denkruimte in je hoofd hebben, ruimte voor creativiteit, en die ruimte was er niet. Ik kwam in de knel.

Ook, zo zie ik nu, ging ik mijn privé leven verwaarlozen. Werk inplannen in het weekend sloop erin. En of ik het werk nou uiteindelijk ook deed in dat weekend of alsnog uitstelde, ik was er in mijn hoofd mee bezig. Dus het kostte me energie. Ik heb het afgelopen half jaar amper met vriendinnen afgesproken.

Nu ik ze zo opschrijf zie ik de rode vlaggen helder. Maar op het moment dat ik er middenin zat dacht ik ‘nog even volhouden, over twee weken is het minder’. Drie keer raden of het dan ook rustiger was. Niet dus.

Pas begin juli werd het echt rustiger in mijn agenda. Veel mensen gingen op vakantie en ik nam geen nieuwe opdrachten aan voor juli en augustus. Omdat ik ook wel wist dat zo verder gaan geen optie was.

Dat was het keerpunt

Toen had ik een afspraak met mijn business coach. Als voorbereiding op dat overleg keek ik naar mijn agenda en dacht, hoe ga ik zorgen dat ik mezelf echt goed op de rit krijg? Ik blokte de middagen waar mogelijk. Een groot kruis in de agenda en de opmerking, ‘geen werk’.

Maar wat dan wel?

Ik wilde weer ruimte ervaren. Creativiteit en plezier. In het gesprek met mijn coach realiseerde ik me dat ik Joy Time wilde (ik heb een Engelse coach). En dus veranderde ik de opmerking ‘geen werk’ in mijn agenda naar ‘gelukstijd’. Dat deed ik om de juiste focus te krijgen op wat ik wél wil. Wat mag ik van mezelf in die tijd doen? Dingen waar ik blij van word. Afspreken met vriendinnen, maar ook sporten om weer meer energie te krijgen, of een lange wandeling met een inspirerende podcast. Of lekker koken. Maar ook, even een dutje doen omdat ik voel dat ik eigenlijk heel moe ben. De mogelijkheden zijn eindeloos. En dat voelt heel fijn.

Waarom ik dit met je deel?

Ik weet zeker dat je herkent dat je soms door je agenda geleefd wordt, en dat je dat best wel een tijdje vol kunt houden. Maar de grote vraag is: hoe lang WIL je dat nog volhouden? En als het antwoord is dat je er verandering in aan wil brengen, dan wil ik je uitnodigen om eens te kijken waar je in je agenda gelukstijd kunt inplannen. Juist door het woord ‘gelukstijd’ te gebruiken voelt het ook direct anders. Je geeft aan wat je wel wil, en niet wat je probeert te vermijden.

Hoe zou het voor je zijn om daar de komende tijd eens mee te experimenteren? Denk je meteen, ja maar bij mij kan dat niet? Dan wil ik je uitdagen om na te denken over wat er dan wél mogelijk is. Kom je er niet uit, stuur me dan een mailtje (margot@bekroondleven.nl), dan gaan we samen een half uurtje online zitten en dan vinden we zeker weten een manier!

gelukstijd - bekroond leven

Laat een reactie achter