Vanaf nu geef ik ook PPEP4All trainingen

PPEP4All, een cursus in zelfmanagement

Enkele jaren terug volgde ik als patiënt de PPEP4All training, georganiseerd door de CCUVN. Mijn vriend volgde tegelijkertijd de PPEP4All training voor partners. Ik schreef er ook een blog over. Ik merkte dat de aangereikte tools mij goed hielpen. Ook hielp het ons samen om erover te praten. Al was het maar omdat we na de training iedere keer samen naar huis reden en bespraken wat er die avond aan bod gekomen was.

Nu, een paar jaar later en ook meerdere coachopleidingen en trainingen later, had ik de sterke wens om de opleiding tot PPEP4All trainer te volgen. Ik had namelijk zelf de impact van deze training ervaren. Dat gun ik andere mensen ook!

Wat is PPEP4All?

PPEP4All is een zelfmanagement programma voor chronisch zieken en hun partner/mantelzorger. Het is in feite een cursus die je helpt om de balans te vinden tussen wat de ziekte van jou als persoon vraagt enerzijds en hoe je je leven wilt leiden anderzijds. En het mooie is dat dezelfde cursus ook aan de partners van chronisch zieken gegeven wordt; die ze helpt de te balans vinden tussen de impact van die ziekte van hun partner aan de ene kant, en hoe ze hun leven willen leiden aan de andere kant. 

De afkorting PPEP4All staat overigens voor Patiënt en Partner Educatie Programma voor Alle chronische ziekten. Een hele mond vol, maar het dekt daarmee wel de lading :-).

In 8 (bij voorkeur wekelijkse) bijeenkomsten van 1,5 uur doorloop je als patiëntgroep of als partnergroep een vast programma, waarbij veel aandacht is voor jouw persoonlijke situatie. Je krijgt tools aangereikt om zelf de regie te pakken in jouw leven en de aanpak van je ziekte. Denk daarbij aan thema’s als gezondheidsbevordering, omgaan met stress, angst en/of depressie en vermoeidheid.

Meer weten? Kijk eens op PPEP4All.nl of stuur mij een berichtje. Ik kan je dan informeren over geplande trainingen.

Laat een reactie achter